Oorsprong het Elizabethshofke

Door mijn werk als dierenartsassistente en verwoed paardrijdster kwam ik in contact met veel hondenrassen, maar mijn hart werd gestolen door een Jack Russell die ik in 1981 kocht in Brabant.
Ze was geïmporteerd uit Engeland. Haar roepnaam werd “Whisky” van het Elizabethshofke.

Toen ik ermee thuis kwam riep de familie “wat is dat voor een cavia en voor zoveel geld (toendertijd ± ƒ 350.- gulden).
Binnen een week had ze ieders hart gestolen en was ze niet te vinden dan lag ze wel bij één van mijn broers in bed.
En de eerste vraag die altijd gesteld werd toen ik op mezelf woonde hoe het met Whisky was. Deze dame werd de stammoeder van de Jack Russells van het Elizabethshofke.
Ze is in november 1998 op de leeftijd van ruim 17 jaar oud overleden.
Verschillende van haar kinderen en kleinkinderen zijn geplaatst op show’s o.a. Spock van het Elizabethshofke, Daisy van het Elizabethshofke, Jock van het Elizabethshofke, etc.

Mijn doelstelling als fokster is het ras te behouden en te mogen verbeteren.
Ik ben beslist geen showfokster want dan zou ik iedere teef direct op moeten ruimen indien zij op de show geen uitmuntend zou halen terwijl teef bijv.: zeer gezond, lief en toch correct gebouwd is.
Meerdere factoren zijn belangrijk. Maar sommige mensen denken als je tophonden op de show hebt dat dit ook tophonden in de fokkerij zijn, dit is absoluut geen regel.

Maar mocht u toch belangstelling hebben voor onze Jack Russells dan bent u na een telefonische afspraak altijd welkom.
Onze honden zijn allen in huis met kleine kinderen opgegroeid en hebben de vrijheid in enkele hectares boomgaard. Mijn sterke kant is mijn liefde in de fokkerij.
Dit draagt bij aan het goede karakter van mijn honden.